Hallo, ik ben Sylvie, het gezicht achter Elvira.

Elvira is ontstaan vanuit een laat ontdekte passie voor bloemen, maar eentje die geleidelijk aan is gegroeid.

Toen mijn mama in april 2015 haar korte – maar hevige strijd – tegen kanker verloor, stond mijn leven plots stil. Niet alleen was ik mijn mama kwijt, maar ook m’n beste vriendin. Wat volgde was een rusteloze periode, maar tussen al het vallen en opstaan – de ups en de downs – was er één constante, bloemen. Ik bleef bloemstukjes maken om het graf van mijn mama op te fleuren. De tijd dat ik daarmee bezig was, kon ik mijn hoofd echt leegmaken. De rest van de wereld even helemaal vergeten. Het bracht me niet alleen de nodige rust, maar de complimentjes die ik erover kreeg, deden mij enorm veel deugd. Het bloemschikken werd mijn manier om haar verlies te verwerken.

Ik was volledig nieuw in de bloemenwereld, maar eentje die ik nog moeilijk kon loslaten. Ik wilde steeds beter worden. Ik kocht boeken aan, zocht naar ‘tips en trics’ op het internet en schreef me in voor elke workshop die ik kon vinden.

Het bloemschikken werd ‘iets voor mezelf’, iets waarin ik mijn creativiteit in kwijt kon en waar ik nieuwe energie van kreeg. Ik ging helemaal op in mijn nieuwe hobby, maar deze liep al snel uit de hand.

Ik was helemaal bezeten door de natuurlijke schoonheid van bloemen in al hun kleuren en vormen. Gedreven door deze passie, begon de goesting en de drang te groeien om er professioneel mee aan de slag te gaan. In januari 2019 waagde ik de onverwachte sprong in het onbekende en startte in bijberoep als bloemenstyliste. Een droom werd werkelijkheid!

Met de overtuiging dat het mijn mama was die mij in de juiste richting had geduwd, was de naam al snel gekozen. ‘Elvira’, met een knipoog naar haar naam, Elvire.