Out of the Box

Flowerboxen en unieke, tijdloze creaties met droogbloemen

Nooit meer verwelkte bloemen op tafel of op kantoor…, dat kan met een ‘Out of the Box’ creatie van Elvira, waarin ‘Flowers for life’ of droogbloemen worden verwerkt.

‘Flowers for life’ zijn gestabiliseerde bloemen: verse bloemen die maanden, zelfs jaren vers blijven.

Het stabiliseren/conserveren van bloemen is een technisch proces. Tijdens dit proces worden de natuurlijke sappen van de verse bloemen vervangen door een vloeibaar mengsel van glycerine, water en andere stoffen, waardoor het natuurlijk rijpingsproces wordt stopgezet en het levensproces wordt verlengd. Het resultaat is een bloem die eruit ziet en aanvoelt als een vers geplukte bloem, in volle bloei, waar u nog vele maanden, zelfs jaren kan van genieten. Bekijk hier de ruime keuze aan kleuren.

Droogbloemen zijn al een tijdje aan een flinke opmars bezig en die trend zal zich de komende jaren zeker verder zetten! Deze ‘everlastings’ zijn dus een echte musthave in ieders interieur!

Een deel van de droogbloemen komt uit mijn eigen bloementuin en ondergaan een droogproces in mijn atelier.

Noch de ‘Flowers for life’, noch de droogbloemen behoeven verdere verzorging of water. Het enige onderhoud wat je aan een ‘Out of the Box’ hebt, is deze stofvrij te houden.